Teman Makan Siang

867ebb2896cca5688c1d7d44d20d34cb
I was planning to go out this afternoon to Depok. But as I put on my shoes, the weather got crazy like yesterday. It rained earlier than I was expected. I already got my Nike shoes wet yesterday from the heavy rain, and today I am definitely not going to mess up my ASICS -oh I desperately need sepatu karet that fits. So I put down my stuff back to my room and then went to the kitchen to see what I could have for lunch. And this is how the story start…

It has been a couple of months since this particular cat hangs around our house. Ngga tau dateng darimana, tapi saya yakin ini kucing ada yang punya, karena dia terlihat terawat dan tingkah ni kucing agak terpelajar. Contoh:
– Waktu dikasi makan ikan goreng di garasi, dia ambil ikannya pake mulut (yaiyalah cuy masa’ pake tangan), trus dibawa ke ruang makan, trus dia makan di lantai ruang makan. It happens all the time. Dia cuma mau makan di ruang makan.
– Begitu ada kesempatan masuk ke kamar yang lagi ga ada orangnya, dia tidur di atas kasur, di atas bantal (yang empuk) like a boss. Dan dia selalu mencari kesempatan untuk masuk kamar yang ber-AC atau sekedar nongkrong di celah pintu karena adem.
– Dia tau jam makan. Sarapan, makan siang, makan malem. Kalo saya lagi makan siang kya siang tadi, dia akan cari perhatian dengan mengeong-ngeong tanpa henti. Really. Tau aja dia di sini sering masak ikan. Jadi niat banget naik-naik kursi sampe naik meja. Tapi bukan ini yang bikin kesel, melainkan…
– Minta dibelai terus menerus. For me, cats (in general) are okay. They are nice, low maintenance, warm, and lazy. I don’t hate them. Kittens are cute, but I’m not a crazy cat lady. But anyway this is not a kitten we are talking about here. Long story short, kucing ini sering banget nabrak-nabrakin badannya ke kaki saya secara tiba-tiba. Istilahnya ya ‘gelendotan’, tapi diawali dengan ngejar-ngejar kaki saya, pake nabrak. Saya ngerti sih kucing emang ga bisa ‘dibilangin’. Tapi kalo saya lagi ngambil air super panas dari dispenser dan di saat yang bersamaan kaki saya ditabrak jadinya kan…….. %$^&(!:<+=]{-0(!!!@ tangan saya kena siram air panas -,- ha.. ha.. Untung ga kena si kucing.
f035b6b56c4ebd9c754b4c34a8a0b56c
Jadi sekian dulu. That’s what had happen at lunch today, thanks to my companion. Salut untuk mereka yang punya banyak kucing.

Image Source:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s